Studio Drinklange, Luxemburg 

De studio in Luxemburg is de studio waar elke werkdag het programma Sandwich (tussen 12 en 1) vandaan komt. Het hart van de studio is een computer met een AMD dual core 3 Ghz processor & 8GB werkgeheugen die een 3-tal monitoren aanstuurt.

IMG_3818klDe gebruikte software, RadioDJ loopt op een 64 bit Windows machine. Niet alles is digitaal, er kunnen ook lp’s en cd’s gedraaid worden.

Totaal zorgen 3 geluidskaarten er voor dat 9 stereo kanalen naar de uitgebreidste mengtafel van Eela (S440 serie) worden gestuurd. Dankzij Midi koppeling is er ook faderstart / snelstart.

De gebruikte microfoon, een Rode Broadcaster (die zich in grote commerciële radio studio’s allang bewezen heeft), die samen met de DBX-286 mic processor zorgt voor een warm, fris en helder stem geluid.

Dankzij de creatieve indeling met meerdere geluidskaarten blijven alle mogelijkheden behouden zoals vroeger radio gemaakt werd. Hierdoor blijft het “ouderwets radio gevoel” bestaan maar wel met de technische snufjes van nu.

Het geheel gaat vervolgens digitaal naar een 2e computer die voor de afhandeling zorgt. Het hart daar is het softwarepakket stereotool. Deze software zorgt voor de optimalisatie van het geluid en een meervoudige compressie van het geluid (waar je vroeger een rek van apparatuur voor nodig had & een tweede hypotheek 🙂 ).

Daarnaast wordt er gezorgd voor wat extra, denk aan extra laag (bas) en wat ruimtelijke stereo dat door de software word geregeld. Daarna is het klaar om in uw huiskamer te komen.